Colleges Industrieel Project Management

1&UConsult geeft compacte project management colleges op verschillende niveaus of maatwerk afgestemd op specifieke behoeften.  Je leert omgaan met een grote verscheidenheid aan disciplines en krijgt inzicht in het ontstaan, het voorbereiden, het uitvoeren en het opleveren van een inustrieel project van klein tot zeer groot. Met de kennis die je opdoet leer je te anticiperen en te improviseren als dat nodig is. Vooral handig zijn de vele schema's  die de logische verbanden helder illustreren. 

IPM Essentials is een intensieve en compacte kennismaking.

IPM Advanced neemt meer tijd voor details en verfijning van bijzondere omstandigheden. Het menselijk gedrag komt in deze cursus meer naar voren. Ook is er ruimte voor het bespreken van individuele omstandigheden.

IPM Master colleges besteedt daarnaast extra aandacht aan leiderschap, gesprekstechnieken en beheersing van conflicten en gaat dieper in op een grondige voorbereiding.

In alle drie cursussen worden praktijkoefeningen gegeven die de cursusleider individueel begeleidt. In overleg met de studenten worden de cursussen bij voorkeur op een vast tijdstip en vaste dag in de week gehouden.

Maatwerk Colleges specifiek afgestemd op de behoeften in jouw bedrijf, toegespitst op praktische omstandigheden in de bedrijfsvoering. Aarzel niet om een vrijblijvend kennismakingsgesprek te vragen om de mogelijkheden te bespreken.

Nieuw! IPM & Golf  Voor combicursussen projectmanagement en golflessen klik hier. 's Morgens projectmanagement, na de lunch golfles.

Korting: Er is een aantrekkelijke korting  voor gelijktijdige aanmelding van meerdere deelnemers. Alle prijzen zijn exclusief 21% btw.

Industrieel Project Management
IPM Essentials

IPM-Essentials zijn  2 colleges van 3 uur.

Het betreft hier een intensieve kennismaking waarin je de logische fasering van industriële projecten in al zijn aspecten leert kennen, vanaf het idee tot en met de oplevering van de industriële installatie, gereed voor productie.

Je krijgt een duidelijk inzicht in de logische verloop van een complex multidisciplinair project.

De behandelde onderwerpen zijn: Het belang van de nul-fase ofwel het ontstaan van een project / projectfasering / inkoop en contracting / engineering / ontwerp en productie van onderdelen en componenten /  ontwikkeling en beheersing van de kosten / en de constructie op de bouwplaats tot en met de oplevering.

Je krijgt 2 individuele opdrachten, die de docent individueel becommentarieert. Hij geeft je persoonlijk en doelgericht advies.

Aan het einde van het tweede college wordt een kort tentamen afgenomen om de opgedane kennis te toetsen.

Geslaagde studenten ontvangen het Certificaat IPM Essentials.

Industrieel Project Management
IPM Advanced

IPM-Advanced zijn 6 colleges van 3 uur.

De gevorderden cursus behandelt alle onderwerpen van IPM-Essentials  en gaat dieper in op de fasering en de onderlinge relaties en afhankelijkheden van de verschillende projectfases. Het vergunningentraject en de doorslaggevende rol van het bevoegde gezag wordt tevens behandeld.

Intermenselijke relaties en belangen van de deelnemende partijen komen aan de orde en de wijze van beinvloeding van de verschillende partijen. Aandacht wordt besteed aan het tot stand komen van leveringsovereenkomsten en hoe de  onderlinge samenwerking maximaal wordt bevorderd.

Tijdens de IPM-Advanced colleges is ruimte voor het behandelen van individuele vraagstukken. Jouw persoonlijke aandachtspunten kunnen behandeld worden.

Je krijgt 6 individuele opdrachten, die de cursusleider individueel begeleidt en becommentarieert. Hij geeft je een persoonlijk reactie op jouw aanpak van de opdrachten.

Aan het einde van het laatste college wordt een kort tentamen afgenomen om de opgedane kennis te toetsen.

Geslaagde studenten ontvangen het Certificaat IPM-Advanced.

Industrieel Project Management
IPM Master

IPM-Master zijn 9 colleges van 3 uur.

Als je grootschalige of complexe projecten wilt gaan leiden is IPM-Master de moeite waard. Snel en efficient krijg je een integraal inzicht in dit boeiende vak dat een grote verscheidenheid aan disciplines bij elkaar brengt en tot indrukwekkende tastbare resultaten leidt.

Naast alle onderwerpen van IPM-Advanced wordt extra aandacht geschonken aan het opstellen van een gedetailleerd projectplan als verbindende schakel tussen de projectleider en de opdrachtgever en alle betrokken leveranciers, aannemers en adviesbureaus. Voorbeelden uit de praktijk illustreren de gepresenteerde theorieen. Een kostenbegroting annex financieel rapportagesysteem  voor mens en middelen wordt diepgaand behandeld.

Elk college wordt afgesloten met een opdracht voor de volgende keer, 8 in totaal dus. Van iedere deelnemer beoordeelt de docent de ingediende opdracht. Er ontstaat een intensief contact tussen docent en student.

Je leert effectief te ondernemen. Met de opgedane kennis leert je je aan te passen aan onvoorspelbare situaties. 

Aan het einde van het laatste college wordt een kort tentamen afgenomen om de opgedane kennis te toetsen.

Geslaagde studenten ontvangen het Certificaat IPM-Master.

IPM Essentials
€ 270 - € 540
p.p. excl. BTW
2 x 3 uur college
2 x 2 uur studie
Max 10 cursisten
Overdag of 's avonds
Interne of externe locatie
Colleges in Nederlands, Frans, Duits of Engels
Lesmateriaal verkrijgbaar
IPM Advanced
€ 990 - € 1980
p.p. excl. BTW
6 x 3 uur college
6 x 2 uur studie
Max 10 cursisten
Overdag of 's avonds
Interne of externe locatie
Colleges in Nederlands, Frans, Duits of Engels
Lesmateriaal verkrijgbaar
IPM Master
€ 1420 - € 2840
p.p. excl. BTW
9 x 3 uur college
9 x 2 uur studie
Max 10 cursisten
Overdag of 's avonds
Interne of externe locatie
Colleges in Nederlands, Frans, Duits of Engels
Lesmateriaal verkrijgbaar

IPM Colleges prijslijst

Aantal
cursisten
KortingIPM EssentialsIPM AdvancedIPM Master
10%€ 540€ 1980€ 2840
230%€ 378€ 1386€ 1988
330%€ 378€ 1386€ 1988
440%€ 324€ 1188€ 1704
550%€ 270€ 990€ 1420
Alle prijzen excl. 21% BTW.

Offerte aanvragen

- 0%
€ 540 p.p.

Inzicht

Veel ondernemers leveren producten die onderdeel uitmaken van een groter project.

Bij het verwerven van opdrachten en het leveren van producten en machines binnen een project is het nuttig de logische verbanden van een industrieel project te kennen en te weten hoe beslissingen tot stand komen. 1&UConsult schetst een transparant beeld van de samenhang van de projectfases en wapent jou met adequate kennis om een succesvolle leverancier te zijn van componenten voor industriele projecten.

Internationaal

De project management colleges kunnen in het Frans, Duits en Engels gegeven worden. De docent heeft een brede internationale achtergrond. Zijn CV is onderaan de pagina te downloaden.

Internationale cultuurverschillen zullen in de niveaus Advanced en Master  uitvoerig behandeld worden. Je  leert te begrijpen hoe omgangsvormen en gewoontes een dominante rol spelen bij het internationaal zaken doen.

Kennis vergaren

Ervaring opdoen in de praktijk gaat wel eens gepaard met -kostbaar- vallen en opstaan.

Actuele kennis opdoen door een trainer die gewend is zich aan te passen aan uw persoonlijke omstandigheden waardoor uw zelfvertrouwen groeit een uw marktpositie wordt versterkt, werkt efficiënter en sneller.

Plaats en tijd

IPM-colleges kunnen heel praktisch in de veragderzaal van je eigen bredrijf gegeven worden of, indien je dat wilt, op een externe locatie. Ook - voor het kweken van team-spirit - 's morgens college, dan lunchen en daarna bij voorbeeld een golfclinic is mogelijk. Daarover moeten we van tevoren overleggen. Voor reiskosten binnen de randstad ( Haarlem-Amsterdam-Utrecht-Den Haag) wordt geen vergoeding gevraagd. Daarbuiten de afstand tot Haarlem.

IPM colleges kunnen overdag of ‘s avonds gegeven worden. Exacte tijdschema’s moeten we in overleg afstemmen. Er is geen prijsverschil. Alle prijzen zijn exclusief 21% btw.

"... and thank you for your excellent report..."
Peter Goodwin, South Africa
"Wij zijn zeer tevreden over zijn projectaanpak, zijn persoonlijk netwerk en zijn instelling".
ECN, Petten
"Ik heb veel geleerd van de wijze waarop je met het bevoegde gezag communiceerde. Heel diplomatiek".
KDE, Slochteren
"Laméris renders excellent services and helps us to control and overview on the highly complex situation". .
RWE Essen, D
Uitslag enquête studenten Hogeschool InHolland: 97% vindt IPM nuttig, 76 % zou meer IPM-colleges willen, 88% vindt het lesmateriaal "goed", 100% vindt de docent "goed".
Studenten Hogeschool InHolland